X-Akták: Tizedik évad

2016.02.27. 20:11

Sokat gondolkoztam rajta, írjak-e az új évadról, mivel a blog célja az elsőnézős daraélmény megosztása volt, de mivel a blog neve Kezdet és Vég, így egyelőre ezzel az évaddal van vége a sorozatnak :)

Mint minden rajongó, én is örültem a kezdeti híreknek, hogy a Fox berendelte az új évadot, sikerült összeszedni a színészeket, Chris Cartert is, és hogy minden sínen van. Ugye előtte egy új filmről voltak pletykák, de csak nem akart összejönni, ez így meg talán jobban is jött ki, hogy több részben tudnak majd mesélni.

Sőt, mivel nem volt írószoba, így Carter csak az első és a hatodik részt írta meg, a többit más X-aktás írókra bízta. Azonban jöttek a kezdeti kritikák, és nem voltak elájulva a részektől, majd pedig mi is megcsodálhattuk, mit raktak össze nekünk tizedik évad címén. Akkor jöjjenek a spoilerek

vlcsnap-2016-01-27-19h39m29s168.png

The Lone Gunmen 1. évad

2011.07.11. 22:22

Szóval miről is van szó. A három kocka karakter az X-aktákból, név szerint Langley, Frohike és Byers kapott egy külön sorozatot, egy spin-offot. A széria 13 részt élt meg mikor is el lett kaszálva, valamint az anyasorozat nyolcadik évadával párhuzamosan futott 2001-ben. A történet rajtuk kívül még két állandó szereplőt is felvonultat: Yves, a titokzatos, gyönyörű, egzotikus hacker csaj, aki nemezisükből a szövetségesük lesz; valamint Jimmy, a kissé együgyű, de szerethető figura. Ők együtt oldják meg részről részre az ügyeket, amik azonban hagynak némi kívánnivalót maguk után, de erről később. Még annyit, hogy valószínűleg sok X-akták rajongó nem látta ezt a sorozatot, sőt biztos van olyan, aki nem is hallott róla, révén ezt nem adták le Magyarországon. Így elöljáróban annyit, hogy mindenképp érdemes ledarálni ezt a kevés epizódot, már csak a 3 jól ismert karakter miatt is, és hát néhány ismerős arc is feltűnik az alapsorozatból. A tovább mögött folytatom.

 

A blog még él!

2011.07.04. 17:03

Üdv mindenkinek, csak jelzem, hogy a blog nem halott! Ahogy ígértem, még jövök egy The Lone Gunmen kritikával, nem felejtettem el, hamarosan sort kerítek a megnézésre. A nyáron mindenképp, tehát ezért is érdemes néha fellátogatni :)

Na meg hozzászólni is nyugodtan lehet, sőt. Szívesen várom akármelyik évadhoz az egyetértő, vagy épp a vitázni kívánó embereket egy kis eszmecserére :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És persze továbbra is él a remény egy harmadik film elkészítésére. The Truth is Out There.

X-akták TOP 10

2011.02.05. 19:51

Akkor itt vannak az ígért top 10 epizódok, az egész sorozatra vonatkozóan, a tovább mögött.

 

X-akták ÖSSZEGZÉS

2011.02.03. 16:05

Egy külön posztot szánok egy kis összefoglalóra a sorozatról, melynek végén összeírom az évadok pontozását is, sorban. A továbbra kattintva természetesen.

The X-Files: I Want to Believe

2011.02.02. 17:05

Több mint öt évvel a sorozat befejezése után elkészült a második film, 2008-ban. Egyértelmű, hogy nem erre számítottam, de nem azt mondom, hogy csalódott vagyok, azonban sokkal többet ki lehetett volna hozni egy ilyen lehetőségből. Spoilerekkel a tovább mögött.

X-Akták: Kilencedik évad

2011.02.02. 01:26

Az utolsó etap. Ahol mindenre fény derül. De addig egy egész évadnyi részt kellett végigdarálni Mulder nélkül. Lássuk, hogy milyen volt. Spoilerekkel a tovább mögött.

Whoo, now it's a party.

X-Akták: Nyolcadik évad

2011.01.21. 22:59

Azt hiszem mindenki tudni fogja, mi is lesz a bajom ezzel az évaddal, és szerintem az X-akták rajongók zöme is hasonlóan vélekedik. Leszögezném előre, hogy nekem fogalmam sem volt erről, mármint tudtam, hogy lesz új állandó szereplő, láttam róla képeket, de azt álmomban sem gondoltam, hogy ilyen formában. Spoileresen a tovább mögött.

X-Akták: Hetedik évad

2010.12.30. 22:47

Érdekes volt ez az évad. Érdekes, de közben súlytalan. Előbbi azért, mert sok részben volt olyan a téma, amire ez a szó illik, utóbbi pedig az egész évad vázára mondható. Részletes vélemény a tovább mögött.

X-Akták: Hatodik évad

2010.11.02. 21:50

Végre jutott egy kis időm rá, hogy haladhassak a darámmal. A hatodik évad. Jó volt. Fokozom: nagyon jó volt. De aztán a szellemek ellopták az egészet.... vagy micsoda? A tovább után kifejtem részletesen a véleményemet.

 

The X Files (Fight the Future)

2010.09.08. 15:30

Az első film. 1998, időrendben az ötödik évad után következik, és történetileg is beleilleszkedik. Már az elején ki kell jelentenem: ez bizony rohadt jó volt! Szóval ilyen lenne egy X-akták epizód, ha eleresztenék a költségvetést? Mert látványban nem szűköldködtek. Na de ne szaladjunk előre. A tovább mögött a kritika.

X-Akták: Ötödik évad

2010.09.07. 22:00

Bevezetőnek egyből egy kis kitérővel kezdeném. A DVD kiadásokról nem sokat tudok, nem vagyok benne a témában, de elérkeztünk ahhoz az évadhoz, amit (nincs jobb szavam rá) szélessávban adtak ki. Úgy értem az előzőekhez képest. Az első évad még 512x384-ben ment, aztán egyre szűkült a kép, lett ez 640x480, míg ebben az évadban már a megszokott 640x368, vagyis (legalábbis számomra) az optimális, ahol két fekete csík van a képernyő alsó és felső sávján, és ezáltal a felirat is ide kerülve jobban látszódik. Na de ennyit erről, csak megjegyeztem :)

Értekezés a tovább mögött a kép alatt!

 

X-Akták: Negyedik évad

2010.08.29. 00:52

Na azt a kurva, ez egy igen érdekes évad volt azt meg kell hagyni. Ha grafikonon néznénk a tetszési indexemet, akkor folyamataosan nőne az ív, mert bizony növekvő a tendencia, és egyre jobb és jobb részeket kaptunk, ahogy közeledtünk a végéhez.

De lássuk, hogyan kezdtünk. Folytatom a tovább mögött:

X-Akták: Harmadik évad

2010.08.22. 00:07

Huh, azt hiszem kicsit tengeri beteg lettem, annyira hullámzó volt ez az évad (is). Nézzük először a nyitást.

Az évadkezdés természetesen fasza volt. Mulder is megúszta (ofkorz), kimászott egy keskeny kőrakáslikon, bár otthagyta volna a fogát, ha az indiánok nem találnak rá. Aztán ezután ment az üldözés a duplarészen keresztül a szalag után, amin sok-sok eltussolt ügy van. Az összeesküvés szál is egyre mélyebbre szövődött, a nácik is bekerültek a képbe, valamint ufo-ember hibrid kísérlet. Csupa finomság :) A tovább mögött folytatom.

X-Akták: Második évad

2010.08.04. 22:43

Na ezzel is végeztem. Nem volt egy könnyű menet, a készítők megint hullámvölgyben lavíroztak az évad során.....

Az első etap ugye az X-akták lezárásával fejeződött be, és itt is folytatódott, Mulder és Scully külön dolgoztak, azonban a furcsa, megmagyarázhatatlan események ettől függetlenül bekövetkeznek, így persze, hogy szükség volt rájuk :) A tovább-ra kattintva folytatom.

X-Akták: Első évad

2010.08.02. 15:16

El sem hiszem, hogy a pilot 1993-ban debütált, olyan sok időnek tűnik ez, és hát valljuk meg, így is van, azóta eltelt 17 év.

Az X-aktákból életem során egyetlen egy epizódot láttam, de pár éve már motoszkált a fejemben, hogy meg kéne nézni az egészet, mert én hiszek az ilyen ufós, összeesküvéses cuccokban, akkor meg pont ezt a sorozatot hagynám ki? Nem hiszem.

Az az egy rész, ami a szart is belémfagyasztotta kisgyerekként, de tényleg, utána rohadtul fostam mindentől, az pont ebben az első évadban volt. Az 1x20-as Shapes sok lámpafelkapcsolást jelentett a sötétben kiskoromban, azok az apró zöld bogarak tényleg megrémítettek. Azonban most ezt a részt újranézve semmi félelmetes nem volt benne. De hát ilyen a gyermeki szív. A tovább mögött még néhány gondolat.