X-akták TOP 10

2011.02.05. 19:51

Akkor itt vannak az ígért top 10 epizódok, az egész sorozatra vonatkozóan, a tovább mögött.

 

Leszögezném azt, hogy természetesen önmagukban ezek az epizódok nagy része nem állná meg a helyét, azért tetszettek ennyire, mert előtte már sok részt láttam, és ezek külön kiemelkedtek azok közül valamiért. Ezen okból kifolyólag a két karakter, Mulder és Scully személye is nagyban hozzájárul ezen epizódok ittlétének.

Tehát akkor a kilenc évad top 10-e:

1. 3x20. Jose Chung's From Outer Space. Tudom, elég gáz első helyre rakni egy poénos epizódot, mégsem tudtam kihagyni. Vegyük úgy, hogy a top 3 egyenrangú :) Ez az első és egyben legzseniálisabb ilyen epizód a sorozatban.

2. 4x02. Home. Ez a rendhagyó epizód mindenképp a dobogón helyezkedik el. Az abberált család, a zenére gyilkolás, a ház megtámadása stb...

3. 4x17-18. Tempus Fugit; Max. Ez az elképesztő, de egyben remekül összerakott epizód is helyet érdemel az elsők között. Egy vadászgép lelövi az UFO-t, ami épp egy utasszállítót térít el? Huh.

4. 5x12. Bad blood. A vámpíros ügy, amikor mindketten elmesélik a saját szemszögükből a történetet. Azok a kifigurázások egyszerűen zseniálisak voltak.

5. 6x04-06. Dreamland I-II. A legtöbb röhögést szállító testcserés duplarész. Az a jelenetsor egyszerűen mindent visz.

6. 6x21. Field Trip. Igen, ennek mindenképp helye van a legjobbak között. Semmi sem az, aminek látszik köszönhetően a fogvatartó gomba spóráknak. A végén a csavar pedig csak hab a tortán.

7. 4x20 Small potatoes ÉS 7x19. Hollywood A.D. Most kicsit csaltam, hiszen kettő részt vettem egy szám alá, de csak így férhettek fel a listára. Mindkettő poén epizód, az előbbi a Mulder alakfelvevős, utóbbi pedig a filmkészítős (eltekintve a röhejesen szar rész végi egy perctől).

8. 6x03. Triangle. Ez sem maradhat ki. Bermuda háromszög, más időben, egy helyen, valamint a bravúros kamerakezelés.

9. 5x19 Folie a Deux. A túszdráma és a fényben járó szörny.

10. 4x24. Getshemane. Az egyik legjobb évadzáró. Havas hegyen a földönkívüli, a boncolás, majd pedig a cliffhanger, hogy Mulder fejbelőtte magát.

+ 9x19-20. The Truth. Igazából ez egy olyan epizód, amit bárhova be lehetne illeszteni, első helyre, másodikra, középre. A kérdésekre válaszokat adtak, rengeteg szereplő újra feltűnt, kétségtelenül helye van a legjobbak között. Azonban nem akartam elvenni a lehetőséget a többi kiemelkedő rész elől, így a sorozatzáró epizód egy plusz szekcióba kerül nálam (akár egy filmként is fel lehetne fogni).

 

Különdíjasok, de a listára már nem fértek fel:

  • 1x08 Ice. Az első évad egyik legjobbja, emlékezetes marad többek között Carpenter: The Thing hasonlósága miatt is.
  • 3x12 War of the Coprophages. Ez is mehetett volna a listára, a csótányos, képzeljük oda a középmezőnybe :D Remek feszültség adagolás és az ominózus csótány átfutás a képernyőn.
  • 5x03. Unusual Suspects. Az első külön epizódja a Lone Gunmennek, ez is említést érdemel, mert jó kis fun rész volt.
  • 8x20-21 Essense - Existence. Igaz ez már a végefele van, de itt Mulder jelen van, és a legizgalmasabb évadzáró címét mindenképp elnyeri. A menekülések a szuperkatona ellen nagyon jó tempót diktáltak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://x-aktakdara.blog.hu/api/trackback/id/tr32634243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tenacious D 2011.03.01. 19:28:07

Véleményem szerint hiányzik a listádról, azaz akarom mondani a különdíjasok listáról a 6x06. How the Ghosts Stole Christmas nevű epizód. Nálam nagyon odabaszott rendesen, horror+humorral vegyítve. Zseniális jelenet volt mikor megtalálják a saját holttestüket a padló alatt, és az a zene ami ment alatta... Kirázott a hideg, de picsára. S a vége meg szívet melegítő volt, mikor egymást ajándékozzák karácsony alkalmából :) Szóval, sajnáltam hogy ez nem került fel a listára.

Martin Astin 2011.11.12. 16:57:21

10. The Calusari
9. Never Again
8. Via Negativa
7. Die Hand die verletzt
6. Detour
5. Nisei
4. Home
3. Paper Hearts
2. The Erlenmeyer Flask
1. Clyde Bruckman's Final Repose
süti beállítások módosítása